lördag 9 oktober 2010

Aldrig för bråttom för en tjejkväll!

Tiden går fort när man har roligt heter det ju, men det är inte därför jag slarvar med bloggandet utan för att dygnet har för lite timmar. Veckan har för lite dagar... Hösten är min absoluta favoritårstid när jag njuter mest och får mest uträttat. Jag får inspiration och blir alldeles full av kreativitet! Det betyder i praktiken att mina bloggläsare blir lidande, men istället får min nyutflyttade son hänga upp nya gardiner, min dotter får snart dra på sig nya benvärmare och en massa brandmän har lärt sig första hjälp. Och så har förstås några TV-serier startat som jag måste följa med, så dit går 4½ timmar i veckan. Så går jag ju på kurs i grekiska också, om än jag hittills inte lärt mej så mycket annat än att säga "jag förstår ingenting" på grekiska... ;) Men NU när mina frallor väntar på att ugnen ska bli varm har jag tid att blogga!
Förra lördagen var det igen min tur att ställa till med en tjejträff, eller egentligen en middag för ett gäng kvinnor i sina bästa år. Jag hade inte tänkt ut något häftigt och nytänkande precis, men det blir gott med gamla recept också!

Menyn blev följande:

Förrätt: Räktoast
Efterrätt: Cheesecake och kaffe


Räktoasten gjorde jag av underdelen av frallorna jag hade bakat, rostade dem, bredde ut vitlökssmör, lade en rejäl klick majonnäs på och sen en hög med räkor. Jag hade citron och citronmeliss att dekorera med.

Egentligen behövdes ingen fyllning i köttet eftersom pepparsåsen gav en stark smak så man inte kände senapsfyllningen.

Cheesecaken glömde jag fotografera, men jag gjorde exakt som det stod i receptet och springformen blev precis full av kaka som sjönk ihop lite efteråt. Jag serverade den med blåbär. Jättegott var det och vi hade förstås en minnesrik tjejkväll!

Inga kommentarer: