lördag 17 juli 2010

Våffelkalas i värmeböljan!


Det har på något sätt slagit sig till "söta" maträtter för mej nu, tycker jag. Eller ska vi säga, det är sommarmat! Då orkar jag inte koka och steka så mycket, utan det ska vara enkelt och inte så tungt. T.ex. våfflor! Jag var bjuden på tjejträff vid havet och det skulle bli våffelfest. Enkelt fixat. Jag ringde syrran och frågade hur hon hade stekt plättar med BakePro och fick receptet. Så tillredde jag en provsats på söndagkväll strax före strömmen gick! Vilken tur! Våfflorna blev jättebra så följande dag blandade jag de torra ingredienserna i en Tupperware-shaker, en grädde och 2 ägg i kylväskan och så cyklade jag iväg till tjejträffen. Där blandade jag ihop alla ingredienserna, shakade, lät stå och svälla och så - TADAAA - jättegoda våfflor!
Nästa dag kom ett önskemål om våfflor här hemma och eftersom jag inte brukar vara omöjlig blev det så. När jag stått och gräddat en stund i det 28-gradiga köket kom jag på att flytta ut våffeljärnet, så fick jag stå där och vakta järnet istället i skuggan! Skönt!
Följande dag värmde jag våfflorna i brödrosten och åt med smör på. Smaskens!
Idag tog jag den sista som botten till en stor varmsmörgås! Mums!

VÅFFLOR
3 msk BakePRo
3/4 msk fiberhusk
en nypa salt
2 ägg
1 dl grädde
1 dl vatten

Låt smeten svälla ganska länge.
Blåbären är fjolårets och upptinade i mikron. Då kommer mycket vätska ur dem och man kan bre ut lite saft som smak på våfflan. Grädden är smaksatt med pudersukrin och vaniljpulver.

2 kommentarer:

rifess sa...

Väntar på mitt BakePro - sen blir det våfflas av

Fisken Svea sa...

Hoppas det blir en njutning! =)