lördag 20 mars 2010

Dagens njutning...


När det var dags för lunch idag hade jag redan hunnit tvätta tre fönster, stryka och byta gardiner. Äckligt effektiv alltså. Istället tog jag en enklare lunch - värmde taco-ugnsomelett i mikron. Tredje dagen i rad... Tror att jag ska ta och frysa ner resten av omeletten nu.
Men när man då har varit så där äckligt duktig måste man ju få en belöning. Nu har jag min belöning, det mesta i magen redan, när jag äter min pannacotta innan jag ska dricka kaffe. Jag har ju liksom fått dille på pannacotta jag, men det gör ju inget, för det är ju nästan bara grädde och mascarponeost i den här! Jag kokade ihop en dubbelsats på torsdagskvällen. Dubbelsats betyder 4 dl grädde, 3 tsk gelatinpulver (eller 1½ gelatinblad), en urskrapad vaniljstång fick koka med grädden och så fyllde jag på med ett par teskedar vaniljpulver. Efter att det här hade kokat en stund blandade jag i en hel burk mascarpone och rörde om. Sen hällde jag upp blandningen i 6 st. små glas, det blev alldeles lagom stora portioner. Så hackade jag några rutor 70%:ig choklad GROVT och släppte ner lite i varje glas. Då var ju pannacottan varm ännu så lite av chokladen hann smälta lite, men de största bitarna sjönk ner till botten och var helt underbara att äta sen.

Ikväll har jag lovar barnen majsgryta som de inte fått på ett par år, men jag har ännu inte bestämt mej för hur min variant ska se ut... Det återstår att se, och blir det lyckat så lovar jag att berätta för er! ;)

2 kommentarer:

Orange sa...

Behöver du fler "små glasskålar"? Vi har ca 100 över efter bröllopet...

Fisken Svea sa...

Intressant... Hurudana skålar är det då? Tror inte att jag behöver 100 till inte, men eventuellt några! Bild??