måndag 24 augusti 2009

Pain - look here!!!!


Jag träffade på en av mina lärjungar i helgen. (Här tar jag en paus för att fnissa klart...) Vi blev avbrutna i vår diskussion av en berusad gentleman som bara ville säga att han tycker att hon är så snygg. Då var jag snabb att blanda mej i och sa "det är tack vare mej!", för så var det, det var via den här bloggen "Pain" började LCHF:a! Sånt är kul! Men diskussionen vi blev avbrutna i var ju att "Pain" påstod att jag inte hade receptet på Sesambrödet här, men det har jag ju! Nu länkade jag det igen! ;)

Idag har jag äntligen fått hem lite blåbär, direkt från torget, så snart ska jag testa blåbärspajen!

Bilden visar varför jag inte hunnit blogga på länge! Det har varit Juthbacka marknaden här, och förra veckan plockade, sorterade och prissatte jag varorna jag skulle sälja! Det var en trevlig helg. Faktiskt så satte jag precis tänderna i en sesambrödsmörgås när en bloggare trodde att hon tog mej på bar gärning med att äta bröd! Men tji fick hon, och jag fick en fisk! =)

8 kommentarer:

Orange sa...

Jag måste nog testa att baka brödet själv istället för att komma med falska anklagerser.

Eller som det står i Skriften: Du ska inte bära färskt vetebröd till din nästa. :p

Fisken Svea sa...

Haha! Det var ett bibelspråk som heter duga det! Jag tycker nog att det är bättre att bära torkat sesambröd åt din nästa! :P

Pain is just weakness leaving your body sa...

:0) Tack tack ...för ALLT ;0)

Fisken Svea sa...

*fnissar* Varsågod, för allt! =)

Anna sa...

Var hittar man fiberhusk?

Fisken Svea sa...

Fiberhusk finns både i hälsokostaffärer och i vanliga mataffärer på glutenfria hyllan! Om man inte hittar fiberhusk kan man köpa psylliumfrön som finns på samma hylla som bakpulver och sånt!

Anna sa...

Jag har läst att det kan vara farligt att göra bröd på fiberhusk om det inte sväller före man gräddar (eftersom det då istället sväller i magen). I receptet om sesambröd ska det ju tydligen inte svällas före. Har ni känt nån inverkan på magen då ni ätit sesambrödet?

Fisken Svea sa...

Jag läste också om att det var viktigt att det får svälla, därför brukar jag först blanda sesamfrön, fiberhusk, bakpulver och ägg. När det är gjort börjar jag riva osten och vrida på värmen på ugnen, eller äta middag eller åka och handla, innan jag gräddar brödet. Första gången jag bakade hade jag det inte alls att svälla och det blev inte så bra som när det får svälla! Magen har inte alls reagerat på sesambrödet, men det är säkert individuellt.