onsdag 26 augusti 2009

Kajsa Warg och jag...


Alla har vi varit med om att ha en total avsaknad av fantasi när det gäller att laga mat. Eller hur? Så var det för mej t.ex. idag. Jag stod och stirrade i kylskåpet och hade absolut ingen aning om vad det skulle bli för middag, jag bara visste vad vi borde äta upp. I kylskåpet fanns 3/4 grillad broiler, gratinerad fänkål och kokt blomkål från helgen, grädde och så nästan hela satsen med den senaste fetaoströran, också den från helgen. Det blev en jättegod kycklingröra med den gratinerade fänkålen och den kokta blomkålen! Nöden är visst uppfinningarnas moder, eller hur var det...

KYCKLINGRÖRA

grillad kyckling (en halv, en hel eller mittemellan..)
1 gul lök
½-1 grön chili (smaka inte på den, kyss en brännässla istället!)
fetaoströra eller créme fraiche och philadelphiaost/fetaost
1 dl grädde
½ dl salsa dipsås
lite sojasås
Santa Marias Chicken&Steak-krydda, eller svartpeppar

Fräs lök och chili i smör. Tillsätt grädden, kycklingen i bitar, fetaoströran (eller alternativet). Blanda i resten, låt puttra, krydda och smaka av. Servera med lämpliga grönsaker.

Inga kommentarer: