måndag 22 december 2008

JULEFRIDEN KOM!!


Jag tömde skurvattnet i toaletten och sen mötte jag julefriden i dörren! Härligt att ha allt klart. Eller nästan klart åtminstone... Några julklappar opaketerade än, en ullsocka halvfärdig och skinkan rå, men i det stora hela är det fixat!
Så har vi ju maten då. Det blir nog bra det här. Gravad lax, varmrökt lax, kokta ägg med hemlagad majonnäs på, köttbullar, hemlagad citronsill, Abbas glasmästarsill, skinkan, medwurst, tomat-fetaost-sallad... Ojojoj, jag lär inte gå hungrig från matbordet på julafton heller!
Men imorgon då, när vi traditionsenligt har risgrynsgröt? Hur gör jag då??? Jag smakade på lite gröt för en vecka sedan, och det gick bra så jag ska smaka lite imorgon också, men bara lite. Som komplement till gröten ska jag försöka mej på Skaldemans ostsufflé! Jag har alltid tyckt om ostsufflé, men det här receptet är liiiite annorlunda. Vi får se hur det blir...
Ja just det, mitt julgodis tog ju slut! Hoppsan... Men imorgon lagar jag nya chokladnötter åt mej. De andra får äta den äckliga choklad som grannarna burit hit åt oss... ;)

Men hör ni, alla mina läsare, ni ska ha en alldeles förträfflig julhelg och njut allt vad ni hinner! Och - HURRAAA - vi fick en vit jul!!!!

3 kommentarer:

Pain is just weakness leaving your body sa...

Halloj där du din semesterfirare som jag är så avundsjuk på att jag kunde gå av!!!!

Kul att du har allt klart , jag har det nästan nu ....men jag äter lite väl mycket choklad och jag kan inte tro att detkan vara bra med denna mängden trots att den är såååå mörk och sååå 75% ig. God Jul till Dig !!! Hur har du det på nyårsafton?? Firar du in det nya året med mig???

ALEGNI sa...

nä, hungrig är man nog inte när man stiger upp från julbordet... jag har lagat sex rätter redan idag ;)
julefröjd!
ingela

Fisken Svea sa...

Pain is...: Ajaj, den mörka chokladen är också beroendeframkallande... Jag har köpt en 81%-ig från Lidl, den är god, men man kan inte äta mycket av den!
Nyårsdagen jobbar jag, så jag hinner fira lite före... GOTT NYTT ÅR på dej!

Alegni: Oj, du har varit riktigt flitig du! Här blev det julfröjd, hoppas du också fann den!