söndag 15 juni 2008

Alldeles beroende!


Jag borde anmälas till en avvänjningskurs, för tydligen kan jag inte sluta själv. Och hjälten, han är ännu värre än mej! Igår var det lite mera happening än vanligt på vårt torg när West Coast Race startade där och det samtidigt arrangerades en loppmarknad. Där minglade vi en stund, hjälten och jag, och träffade bl.a. en bloggare som fyllde 28 igår! Men det som avvänjningen gäller är varken WCR eller bloggare, utan problemet med att vi är beroende av att köpa böcker... Jag trodde att jag nöjde mej med att köpa en bok som jag äntligen hittade (Nemerts "Vita liljan"), men icke. Vände in till ett loppis också, och därifrån kom jag ut med fyra böcker till, och hjälten köpte två... Vi HAR böcker, alldeles tillräckligt, men som någon klok person sagt "Om en bok är värd att läsas är den värd att köpas"!

Bilden är från Nykarlebyvyer.nu och föreställer Nykarleby från den tiden när allt var svart-vitt...

9 kommentarer:

Pain is just weakness leaving your body!! sa...

Halloj!!!!

Jag har lite samma problem och har börjat fundera på det där med att spara på böcker....är det så nödvändigt egentligen????? och varför i såfall???

Anonym sa...

Är också drabbad av samma beroende, och slarvade hem "bara" en bok, en Nemerts (eller vad hon nu hette...) har för mig att du bloggat om den boken. Men det blev en present till mor, kanske jag hinner läsa den oxå :)
//Maria, 28 år ;)

Yngli sa...

Suck... Jag veet att ni har alldeles för många böcker. Som vi alla tre yngel har sagt en gång i tiden, och förvånansvärt varit JÄTTEöverrens om, är att när vi flyttar, så packar ni SJÄLV ner alla böcker och bär SJÄLV ut dem, och bär SJÄLV in dem igen och packar SJÄLV upp dem.

Pain is just weakness leaving your body!! sa...

Bära böcker kan ju nästan registreras som träning.....nästan.....

BokhyllAnn sa...

Fast håll i dej nu...fast jag håller ju oxå på att utveckla samma beroende och ännu värre: JAG LÄSER JU DEM t o m...i alla fall de flesta:)

Fisken Svea sa...

Kaimas: Klart att det är nödvändigt! "Ett hem utan böcker är som en kropp utan själ" - DÄRFÖR är det nödvändigt! =)

Maria, 28 år: Så du köpte den som jag läste på resan - "Rovfåglarnas tid"? En trevlig bok!

Yngli: Ibland är ni SÅÅÅ överens... Men åkej, VI packar böcker och NI städar kallvinden... ;)

Kaimas: Jamen jaaaa, det borde verkligen räknas som träning!!!! Kvällen före examenskalaset nu i vår satt jag och undrade om det räknades som träning att göra smörgåstårtor och dricka vin, för det tog ju flera timmar... :P

BokhyllAnn: JAAAAAAAAAAAA!!!!!iloilo Du har ju blivit beroende redan!!!! Jag är så stolt över dej!!!! cheerle Du LÄSER!!!!!!!! hyväshyväshyväshyväs

Anonym sa...

Jo, det var nog den. Behöver ni lådor sedan att lasta alla böcker i så vet jag var det finns massor...;)
//Maria

Anonym sa...

Det är ju så himla roligt med böcker så varför sluta? Och så finns det ju så många bra!

Fisken Svea sa...

Maria: JA! Jag vet ju också var det finns lådor! :P

Ametrin: Precis! Det är ju som att man skulle sluta bära hem mat!