torsdag 10 april 2014

Cheese saganaki

En av de allra godaste förrätterna i Grekland är nog cheese saganaki, eller saganaki som man säger på grekiska, eller tiro saganaki. Det finns t.ex. shrimp saganaki också, så saganaki betyder att något är friterat helt enkelt. Där, på originalstället, Grekland, är det förstås vetemjöl på osten, och osten är av okänd sort. Då blir det svårt att göra detsamma här! Men eftersom jag tidigare också lagat ostschnitzel med vanlig ost så var det ju det jag skulle göra nu också, men den här gången med Lidl's Mature Cheddar. Som vanligt doppade jag den ca. 7 mm tjocka ostskivan i uppvispat ägg, sen vände jag den i sesamfrön och stekte i så mycket smör att det var som att fritera. Det blev ett halleluja-moment att upptäcka att det smakade som tiro saganaki!!! Mums!!!

2 kommentarer:

Marina Furubacka sa...

Å va är e fö guulan sak som ligger breiver?

Fisken Svea sa...

Nå he e ju en paprika som e stycka i lagom stora betar! Men oj va skråtto tym ja har!