fredag 13 september 2013

Resor, hus, mat och sånt...

Åh, ni är kvar! Så roligt! :) Jag är också kvar, fast det kanske inte har verkat så. Eller, jag är tillbaka, kanske jag ska säga. Det har varit en hektisk sommar på många sätt. Först var vi till Grekland, så var det jobb, så köpte vi hus, så åkte vi till Grekland igen, så började vi renovera och där är vi nu, mitt i renoveringen. Snart är huset ändå inflyttningsklart, men det tar ju all tid, knappt så jag hinner byta ut porslinet i diskmaskinen här hemma! Men bara vi får kylskåp till nya stället så kan vi egentligen börja flytta in! Jippiii! 

Men nu ska det ju handla om mat, grekisk sådan. Som vanligt går det jättebra att äta LCHF i Grekland, man får ju själv sen bestämma hur strikt man vill vara. Jag har ätit friterad ost och bläckfisk, och då är det ju frityrsmet på, men här hemma äter jag vietnamesiskt ibland också och får i mej kolhydrater. (När jag var riktigt, riktigt strikt och inte åt en gnutta mjöl och sen råkade få i mej lite mjöl i en sås, eller nåt, började jag må jättedåligt och fick ont i magen, så jag har valt att ibland äta t.ex. vietnamesiskt och på så vis inte reagera nämnvärt på kolhydrater.) Nå, jag hoppade i alla fall över allt ris, bröd och potatis som serveras väldigt frikostigt i Grekland. Deras house wine är alltid torrt, liksom retsinan, så det är aldrig något problem. 

På den översta bilden finns en fyrapersoners "mixed grill plate". När den grekiska servitören satte ner fatet, och vi bara stirrade och sa "oj...", sa han "herreguuud!". Det visar vad alla svenskar sagt när de fått in samma rätt! ;) Naturligtvis döpte vi om rätten till "en herreguuud för fyra". Och gott var det! Vi var sex personer och hade bra ätit oss mätta på det här, men det visste vi ju inte så de två andra hade beställt annat... Ojoj... På det här fatet var det faktiskt korven som var godast! Den grekiska korven är nämligen någonting helt fantastiskt! Kötthalten är säkert 300% och kryddorna perfekta. Missa inte en korvrätt om ni åker till Grekland alltså! (Spetsofai, t.ex..) Annat på fatet är kycklingfilé, gris-souvlaki och köttfärsbiffar. De sistnämnda var också fantastiska, fast de nog hade bröd eller mjöl i.

En "herreguuuud" för fyra!
När det är riktigt varmt vill man inte ha så mycket mat, men något lätt går bra. När vi hade varit och vandrat i Acheronfloden var det skönt att slå sig ner på tavernan och äta grekisk sallad, saganaki (friterad ost) och friterade zucchiniskivor (utan mjöl!). Ett glas vitt vin till och jag klarade mej galant 7-8 timmar till nästa måltid.

Horiatiki

Lunch för tre

Nej hör ni, nu ska jag iväg och mäta fönster och sånt! 


Inga kommentarer: