fredag 12 juli 2013

Tjejkväll

I lördags var det min tur att ha tjejkväll. Vi är fem kvinnor i våra bästa år som turas om, och vi har alltid trerätters middag och allting LCHF. Och alltid är allting gott! Så var det också, fick jag för mej...


Förrätten bestod av gravlaxrullader på salladsblad.


Varmrätten bestod av grillad kassler, grillade rödbetsskivor, grillade baconlindade-auraostfyllda champinjoner och getostfyllda paprikor. Och såsen! SÅSEN! Den hittade jag på kocken Lannérs blogg. Såsen heter "rostad vitlökssås". Och visst har kocken rätt när han skriver "Denna sås passar till allt! Tro mej, jag har provat." 


Och så efterrätten då, kaffe/te och jordgubbsmarängtårtan ni fick recept på för någon dag sedan. 

Chèvrépaprikareceptet letade jag efter på bloggen och på nätet utan att lyckas. Jag hade för mej att det var från Airams blogg, men jag hittar det inte, men som tur var hade jag det i behåll så ni får det precis som det ser ut i min receptmapp! Och som jag sagt förr också, jag tycker begagnade receptsidor är så vackra! Fläckar och minnen ryms med på alla bra recept!

Rödbetorna köpte jag färdigkokta, tre stycken i vakumförpackning, inga tillsatser. Sen skivade jag rödbetorna och gnuggade dem med en blandning av salt, vitlök och rosmarin. Smaskens!

Rostad vitlöksås
8 klyftor vitlök eller 2st solovitlökar (grovhackade)
1st medelstor gullök (grovhackad)
5dl visprädde
3msk oxfond.
30g smör
S/P

Grovhacka vitlökarna, rosta dem med den gula löken i en torr gjutjärnspanna tills dem blir lätt brynta. Lägg över dem i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Koka i ca 10 minuter och mixa den sedan med en stavmixer. Slå tillbaka i kastrullen och montera ner smöret. Smaka av med Salt och peppar.


PS. Så hittade jag det gamla receptet och länken till bloggen där jag hittade det! Det var ju på "Fett bra mat - bättre brödlös än rådlös"!

4 kommentarer:

Ann-Pann sa...

Kan vi kanske ta en repris av maten? Goooov vare e, he var e he! Du glömde nämna att Lindemans passar GANSKA bra till. Man blir liksom en svamp. typ.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Så mycket gott! Mums!
Kram

Anonym sa...

ojojoj, he va ju så goo så :)

Fisken Svea sa...

Ann-Pann: Jamen jag glömde ju!!! Klart man ska hälla i sig typ så mycket Lindeman man hinner bara... eller nåt... ;)

Erika: Det var ju det! Kram!

Anonym: Ojojoj! =)