Äppelpaj med vaniljsås |
Vaniljsås 2-4 portioner
2½ dl grädde
0,75 tsk vanilj
2 msk sukrin
2 äggulor
Koka upp grädden med vaniljen i en kastrull. Låt den koka några minuter, dra sedan kastrullen åt sidan och låt svalna. Vispa äggulor och sukrin pösigt i en skål. Tillsätt lite av grädden och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med grädden och värm upp under omrörning. Det får inte koka, då skär sig såsen! Sjud under omrörning tills såsen tjocknat.
Äppelpaj (går även med andra frukter eller bär)
2-3 äppel
ca. 1 dl mandelmjöl
1-2 msk sukrin
ca.½ dl mandelflarn
ca. 100 g smör
Smörj en pajform med smör. Skala och tärna/skiva några äppel så att pajformens botten är täckt med ett tunt lager. Strö över mandelmjöl, sukrin och mandelflarn. Jag mäter inte upp utan bara strör över så det ser lagom ut. Hyvla sedan kylskåpskallt smör över så det helt täcker pajen. Grädda i 200 grader ca.20 minuter.
Jag använde 3 äppel och åt en fjärdedel av pajen, alltså inte ens ett helt äppel, men det var ändå för mycket för mej... Nästa gång tar jag betydligt mindre och äter upp istället. ;) (Och nej, det är inte jag som ätit allt!)
4 kommentarer:
Är rätt ny på LCHF, har precis hittat din blogg som verkar vara toppen med bra recept. Länkar till dig via min blogg - hoppas det är ok? //Linda
Jadå, länka på bara! Roligt om du tycker om mina recept! =)
Oj det där var nästan som min paj jag kommit på efter ett vetemjöl recept. Tog mandel flarn/mjöl/hackad mandel (beroende vad jag har hemma eller en liten mix)istället för vetemjölet och hyvlade smör på samt lite muskodaver eller palmsocker strör jag över. ca 2- 3 nypor Ger lite knäckig smak, har även kanel på äpplena avnjuter allt med vispad vanilj grädde.
Hälsar maja
Ja just det, Maja, så där ska man göra! Då blir ju förstås recepten ganska lika förstås. Jag antar att din paj var jättegod också! =)
(men om man bakar pajer med mjöl och socker så blir ju de pajerna ganska lika också)
Skicka en kommentar