söndag 19 december 2010

Det lutar mot en väldigt god jul!


Så där ja, nu börjar det likna nåt! I år blir det bara LCHF-godistillverkning! Alla kan äta det och de flesta gillar det. Få se bara om det räcker över julen!

Det blev bounty, kokosbollar och chokladdoppade macadamianötter. Allt blev underbart gott! Kokosbollreceptet har jag ingen aning om var min väninna hade hittat det, men plikttroget mejlade hon receptet åt mej tidigt, tidigt i morse (redan 12-tiden).

Det gick åt ganska mycket choklad att doppa i, och sist tömde jag en påse macadamianötter i chokladen och rörde om. Sen spred jag ut nötterna på ett smörpapper för att chokladen skulle få stelna. En fantastisk god kombination choklad och macadamianötter! Det finns de billigaste macadamianötterna på Lidl, i påse, inte i burk! De godaste OCH billigaste finns i Pythagorion på Samos... ;)

Kokosbollar
25 g smält smör
100 g smält mörkchoklad
150 g kokosflingor
1 uppvispat ägg

Blanda ihop allt och rulla bollar. Placera dem på ett bakplåtspapper och grädda i 200 grader ca. 6-8 min.. När bollarna svalnat doppar du dem i smält choklad. Förvaras i kylskåp.
3 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Tack för dina recept. Det ser jättegott ut på dina bilder och kokosbollarna ska jag verkligen prova.

Yngli sa...

elär.... VEM va e egentligen som la chokla på kokosboldan å macadamianötren??????? Va? Va? Va? ;)

Fisken Svea sa...

Ruta Ett: Varsågod, bra recept är till för att delas! Kokosbollarna var verkligen goda, faktiskt så goda att jag ska tillverka fler imorgon! ;)

Yngli: Jaaa, det var duuu som gjorde det, därför blev de så goda! <3