måndag 23 februari 2009

Riktig korv!Jag har nyss haft korvpaketet i scannern... Jag vet inte om det här är reklam, men jag måste ju bara få berätta att det finns BRA korv! Sån här korv kan vi köpa här i landet (Finland), helt utan tillsatsämnen (lisäaineeton), utan mjöl (jauhoton), utan mjölk (maidoton), utan nitrit (nitriititön), utan soja (soijaton), och med 78%-ig kötthalt. Det finns knackkorvsvariant också, men den är betydligt dyrare, men båda sorterna är jättegoda, och hur skulle de kunna vara annat???
Det fina i den här kråksången är att man aldrig mer vill ha "traditionell korv" när man en gång ätit av den här!
Stackars ni som inte bor i Finland. Nu får ni börja göra som i början av 80-talet när svenskarna kom hit och handlade kilovis med korv att ta med hem! ;)

9 kommentarer:

ALEGNI sa...

tack för tipset, igen en gång!

ALEGNI sa...

inte för att jag är nån korvvän, men jag kan ju bli ;)

Fisken Svea sa...

Varsågod bara! När du smakat den här blir du nog korvvän! =)

Anonym sa...

Hm, fast va var nu he de växtextrakt?
Men bästa korve är e noo.

H: De anonyma

Anonym sa...

var hittade du den? Vid din vanliga affär här istan?

/Maria

Fisken Svea sa...

De två anonyma nedevetilboan: Ja va vare?? Ja e jo liti skeptisk, men hosomhelst så ere jo int na helsokorv, men he e mindä ohelsosam!

Maria: Grillkorven hittade jag på K, knackkorven finns på både S och K !

Anonym sa...

Hmh!He så gooodan korv! Man börjar ju fundera vad de där tillsatsämnena i alla andra korvar har för funktion egentligen...slurp! Hmh!

Anonym sa...

dendär korven har hängt med en längre tid här hos oss p.g.a. tonårsdotterns matöverkänslighet....men hon börjar bli trött på den,även om det är sällan vi äter korv, men visst är det bra att det finns alternativ, denhär kan man ju kalla för matkorv....de andra är ju inte mat, inte ens jag fick äta korv då jag hade candidan. mvh. Gilla

Fisken Svea sa...

Anonym syster: JAAA, å du vejt jo vem som tipsa me! Hmh!

Gilla: Ja just det, korven passar ju utmärkt för allergiker också!