söndag 22 februari 2009

Kalas och LCHF


När man håller på med en diet som LCHF kan det ställa till med problem när man är bjuden på kalas. Eller egentligen är det precis så stort problem som man gör det till! För mej och min GI:ande syster är problemet minimalt. Igår var vi bjudna på vår mormors 94-årskalas där det bjöds på Janssons frestelse och gräddtårta. Visserligen ska man få äta lite Janssons frestelse, men kanske inte den mängd som jag tidigare ätit... Därför gjorde vi så, att min syster tillredde en lasagne, som till utseendet faktiskt liknade Janssons frestelse, och jag hade med chokladkaka (som blev över från ett kalas för ett par veckor sedan) och vispgrädde. Väldigt smidigt.
Det finns LCHF:are som tycker att man kan fuska och synda på kalasen, men jag är bjuden på ca. 20 kalas/år (det blir så många fast det bara är den närmsta släkten) och är inte villig att äta kolhydraterna som bjuds på. Jag har aldrig varit förtjust i tårta heller så det är inget jag saknar. Alla släktingar och bekanta har också lärt sig att ha en skål med nötter och/eller högprocentig choklad på kaffebordet, och det räcker alldeles väl. Serveras inget sådant får jag nöja mej med bara kaffet helt enkelt. Sen kan jag ta en chokladbit när jag kommer hem... Don´t worry - be happy!

Ps. Bilden fanns på dagens ÖT. Mera stripar av samma Maria finns på http://www.bloggen.fi/serier/

2 kommentarer:

ALEGNI sa...

vilken prima bild!
jag fattar inte varför det ska vara så stort problem för folk att man inte vill äta av det som bjuds. det där med att "gör nu ett undantag idag" håller på o gör mig tokig. jag vill inte göra undantag. basta. sen ses det nog lite snett på att jag har med egen mat, men det struntar jag i!
det enda jag egentligen varit sugen på sedan starten är fastlagsbullar, men också dem står jag över trots att det äts mängder med sådana här just nu.

Fisken Svea sa...

Så där bra har jag sällan blivit på bild! =)
Nej, precis, egentligen är det ju inget problem det här! Inte för oss, men kanske för andra??