söndag 29 juli 2018

Glass!!

Alltså på riktigt, jag håller på att få nåt värre fel med blogger-appen! Jsg skrev ett inlägg med tre recept, publicerade, och vad hände, jo, bara bilderna fanns kvar! Nå, jag med mitt relativt långa tålamod (som jag behöver och därför inte kunde låta min dotter ärva något av) skrev ny text, pausade en liten stund, återgick till utkastet som var TOMT! ÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHH!!! Man blir så TRÖTT!
Nå, jag torkar svetten, tårarna och snoret, kavlar upp ärmarna, suckar djupt och försöker igen, tredje gången gillt!

Vi har ju en vääääldigt varm sommar, på gott och ont, mest gott tycker i alla fall jag. Jag har druckit frappé varje dag jag varit hemma och nu är snart min stora, grekiska burk pulverkaffe slut och jag tvingas övergå till finskt kaffe. Men det går också, huvudsaken att jag får frappé!
Jag köpte en andra glassmaskin i förra veckan! I söndags när en stor del av familjen kom på besök var det att starta båda maskinerna. Jag har äntligen hittat ett glassrecept som är både lättlagat och gott! I det ursprungliga receptet skulle man ha i 1½ dl socker så det bytte jag ut till 1 msk kokossocker. 

GLASS
3 äggulor
1 msk kokossocker
2 tsk vaniljpulver
2½ dl mjölk
2 dl vispgrädde

Vispa ihop äggulor, socker och vanilj. Blanda i mjölken. Vispa grädden ganska hårt och blanda ihop allt. Sätt i glassmaskinen och låt den jobba så länge den behöver, typ 20-40 minuter.
Servera glassen t.ex. med -

LAKRITSSÅS
2 dl grädde
1 msk lakritspulver

Vispa ihop och låt puttra på svag värme tills det blivit en lagom tjock sås.

Och så får ni förstås receptet på -


FRAPPÉ

vatten
pulverkaffe
isbitar
grädde / mjölk
sugrör

Sätt lite kallt vatten i ett glas, ca.2 msk. Ta en mjölkvisp (t.ex. en batteridriven från Clas Ohlson ellee Flying Tiger) och vispa upp ett skum. Tillsätt 3-4 isbitar. Fyll på med kallt vatten, så mycket som ryms, sätt i ett sugrör och drick!

God fortsättning på sommaren! 

 

Inga kommentarer: