söndag 5 april 2015

Chokladskålar

Vill ni ha ett enkelt recept? Tänkte väl det. Blås upp vanliga ballonger bara lite lite. Använd gärna ballonger av naturgummi ifall någon av gästerna har latexallergi! Tvätta ballongerna. Första gången oljade jag in ballongerna men det momentet hoppade jag över nu, och det gjorde tydligen inget. Smält 70%:ig (eller ännu mörkare) choklad och doppa ballongerna och ställ dem på assietter. (En oljedropp under ballongen kan underlätta själva ätandet...) Låt chokladen stelna i rumstemperatur. Ta en nål, ta tag i ballong"fjutten", stick hål i ballongen i den del som inte är spänd, dra nålen lite neråt så luften börjar pysa ut, och då borde ballongen krympa och samtidigt lossna från chokladen.
Jag rekommenderar att man har några extra ballonger...
Sen fyller man skålen med sånt man tycker om, t.ex. hallonfromage.

Inga kommentarer: