måndag 2 mars 2015

När man inte riktigt har tid

När man är mitt i livet är det fullt program för det mesta. Då och då, ibland alldeles för ofta, händer det då att jag egentligen inte har tid med matlagning. Idag var det en sån dag. Våra måndagar består av lite för många programpunkter nämligen. Det var nog tack vare en kilos förpackning köttfärs som avgjorde menyn. Det var senast idag den skulle användas! Och jag som inte hade tid! Men då gör man det enkelt för sig och slänger ihop en köttfärslimpa! Och rotsaker slänger man i en annan form! Sen har man ungefär en timme på sig att göra annat, hem och kolla maten, iväg på nästa programpunkt för att sen komma hem till en sen middag, som är färdig! Bara att värma! Jippii! Sånt tycker vi om!

Det finns inget recept på min köttfärslimpa, det blir olika varje gång, men den idag innehåller bl.a. en massa hackad lök och hackade färska champinjoner! Så radar man upp en massa bacon ovanpå och saken är biff! Eller köttfärslimpa... 200° i nästan en timme blev det. Tror den hade varit klar redan efter 45-50 minuter, men då var jag ju inte hemma...

Rotsakerna är fänkål, batat, rotselleri, palsternacka och kålrot. Så peppradeoch saltade jag och hällde på olivolja. Så fick de göra sällskap i ugnen då, köttfärslimpan och rotsakerna. Men nu ska jag iväg igen!

Inga kommentarer: