torsdag 20 juni 2013

Midsommar!

Ifjol stekte jag kolokithokeftedes, d.v.s. grekiska zucchinibiffar, till midsommarbuffén och fick önskemål om samma i år. Ifall det blir tradition så vill jag inte leta efter recept varje gång så nu skriver jag hit det!

Kolokithokeftedes
(grekiska zucchinibiffar)

3 zucchini
400 g fetaost
3 ägg
ca. 1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl färsk mynta eller 1 tsk torkad
salt
olivolja

Skala zucchinin och riv dem grovt. Sätt i ett durkslag och salta på lite och låt dem rinna av. Riv fetaosten grovt. Blanda med äggen. Finhacka myntan och blanda i. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i ostblandningen. Rör ner kokomjölet. Forma små biffar och stek i olivolja på medelvarm värme.

På bilden ser ni en paj också. Det är en västerbottensostpaj som är ur boken Anna Halléns "LCHF för kvinnor", men nu hittade jag receptet när jag bläddrade i aftontisdningarnas bilaga om LCHF från januari 2012!

Undvik att blogga under tiden du steker biffarna, de kan bli brända...

GLAD MIDSOMMAR på er alla!

1 kommentar:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Mumsigt! Hoppas att du fick en härlig midsommar.