Leta i den här bloggen
torsdag 20 november 2008
Sveas ultimata coleslaw
Sveas ultimata coleslaw
ca.400 g vitkål
ca. 1 dl majonnäs (ingen light/kevyt/lätt!!!!!)
ca. 1 dl créme fraiche (ingen lättvariant här heller, utan kring 28%)
en gnutta salt
lite nymalen svartpeppar
½ citron
Strimla vitkålen med kniv, det blir godare än i matberedaren! Pressa citronhalvan och häll saften på kålen, blanda i alla andra ingredienser och rör om. Kan med fördel tillredas en dag före den ska förtäras, men är tillräckligt god att ätas genast också! Den som vill kan blanda i strimlad morot, rödlök, gullök, vitvinvinäger, lite olja o.s.v., enligt eget tycke, men då är det inte min ultimata coleslaw längre! Och om någon använder fettfattig créme fraiche och majonnäs så garanterar jag inte att det blir gott, hur skulle det kunna det???
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
den lagade jag igår - very good!
Låter som ett bättre recept. Jag gjorde ett med vitlök i och den funkade samma dag, men blev för stark sen. Tror det var yoghurt i den versionen. Jag är inte så förtjust i majonnäs, men jag kanske borde testa.
Alegni: Ja visst är den god! =)
Orange: Om du vill ha en god majonnäs ska du köpa en riktig majonnäs med en rejäl fetthalt! Min favorit är Kavlis delikatessmajonnäs.Testa den, den är GOD!
jag lagar alltid egen majonnäs. den slår butikernas med hästlängder! o det är inte ens svårt att laga den.
Faktum är att det är just den majonnäs jag har skaffat! Liiti kan ja sjölv å! :p
Alegni: Jag har ännu inte lyckats med att laga en GOD majonnäs...=( Men det skulle nog vara det bästa!
Orange: Heja heja! =)
2 ägg, 1 krm vitpeppar, 2 krm salt, 1 msk fransk senap, 1 msk ättika o olja tills majonnäsen uppnår önskad konsistens i matberedare eller blender. blanda allt utom oljan först o tillsätt därefter oljan i en stråle. lyckas varje gång o smakar hundra gånger bättre än den du köper i butiken.
Alegni: Tusen tack! Det här ska jag testa! =)
Skicka en kommentar