Ända sedan jag fick min burk med lakritsextrakt har jag fantiserat om en lakritsglass, eller egentligen en salmiakglass. Nu har jag vispat ihop 2 hela ägg, 1 msk sukrin, en knivsudd stevia, fröna från en vaniljstång och sen vispat 3 dl grädde skilt innan jag vispade ihop det hela innan jag tömde innehållet i glassmaskinen som får jobba en stund nu.
Glassfabriken |
För att få en lite krämigare salmiaksås att hälla i glassen sen har jag kokat upp ca. 3 msk grädde i mikron innan jag blandade i ca.1½ tsk lakritspulver och 2 nypor flingsalt! Ska det vara salmiak ska det vara salt! När glassmaskinen gjort sitt ska jag röra ner salmiaksåsen och ställa glassen i frysen en stund.
Salmiakröra |
Eftersom inte hela smeten rymdes i glassmaskinen kunde jag konstatera att glassmet smakar lika som smält glass. Surprised?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar