1 dl creme cheese eller Mascarpone
1 dl grädde
50 g osaltat smör
2 msk sukrin
2 tsk snabbkaffepulver
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1. Smält osten på mellanvärme och vispa ibland.
2. Lägg i kaffe, kakao, vanilj, sukrin och smöret och
låt detta smälta ned och vispa.
3. Häll i grädden och öka värmen, vispa så att allt blandar
sig väl och blir ordentligt varmt.
4. Häll upp i en liten låda/ form som du bottnar med bakplåtspapper,
ju mindre form desto högre kaka.
5. Ställ kallt i frysen minst ett par tre timmar.
6. Skär upp i bitar och servera.
Lite för mönstrat för hockey! |
Ikväll ser vi på ishockey-VM, stickar och smuttar på lite vin. Jag hejar stort på Finland förstås! ;) Kvällens match är mellan Finland och Vitryssland och ställningen just nu är 1-0! Är det konstigt att man stickar lite fel då...
5 kommentarer:
Kul att ni gillade efterrätten för visst är den god! Här tittas det oxå på ishockey, fast inte jag då, inte riktigt mitt område:)) Men jag håller på Finland:)
Det gick ju bra för Finland i den matchen! Och jag stickade och rev upp... ;)
Fast vi var utan kakao vid tillverkningen så det blev några bitar smält choklad istället! :) / Systron
OJojoj, denna måste man juh prova! jag älskar choklad, farligt gott!
Fast väldigt mättande också så man äter inte för mycket av den.
Skicka en kommentar