Gissa kvällens tema... |
Nå, i pita gyros ska det förstås vara bröd, det är ju liksom det som gör den till en pita gyros... De andra i gruppen är trogna kolhydratanhängare så då var det enkelt för mej, jag hade en halloumipizzabotten i frysen som kom till användning! Jag värmde det några sekunder i mikron och fyllde den med tzatziki, kebab, tomat och lök. Smaskens!
Pita gyros hemma -12 (ursäkta oskärpan...) |
Pita gyros på Korfu -07 |
KEBAB
2 kg nötfärs (jag hade i ½ kg lammfärs också)
½ dl krossad svartpeppar
2 msk salt
Blanda ordentligt, t.ex. med elvispens degkrokar, men överarbeta inte smeten!
Forma en "klabb" och linda in den i aluminiumfolie, lämna öppet i ändarna! Placera paketet på en plåt, sätt i ugnen och grädda i 100º C i drygt 4 timmar. Servera i "pitabröd" med tomat i bitar, lök, tzatziki eller hur man vill ha den.
1 kommentar:
Pitabröd köpte jag från www.grekisk.se
Skicka en kommentar