Det godaste jag ätit i form av LCHF-bakverk är nog Marianns chokladpaj! Receptet finns i hennes receptbok och jag har bakat den två gånger nu. (Jag väntade med att ge er receptet eftersom den inte funnits att hitta på internet, men nu kan man googla receptet så nu får ni det.)
Marianns chokladpaj (10-12 bitar)
Pajbotten
125 gram osaltat smör
2 ägg
3 msk sötrix flor och 1/4 krm stevia
1½ dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
Fyllning
100 gram choklad, minst 70%
2 ägg
300 gram cream cheese (Philadelphiaost)
Smält smöret, vispa ägg och socker riktigt pösigt, tillsätt smöret i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser ochblanda ihop allt till en deg.
Tryck ut degen i en pajform eller springform 21-24 cm i diameter. (Min nya fina springform är 21 cm)
Smält chokladen i vattenbad (eller på upptiningseffekten i mikron som jag gjorde), vispa ihop ägg och Philadelphiaosten till en jämn smet.Blanda i chokladen.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 175 grader ca 30 minuter.
Fyllningen ska ha stannat, då är den klar. Mariann rekommenderar att man serverar den ljummen med passionsfrukt och vispad grädde, men jag tyckte den var godast att äta som den var, kylskåpskall, och den blir bara godare för var dag man har den i kylskåpet!
2 ägg
3 msk sötrix flor och 1/4 krm stevia
1½ dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
Fyllning
100 gram choklad, minst 70%
2 ägg
300 gram cream cheese (Philadelphiaost)
Smält smöret, vispa ägg och socker riktigt pösigt, tillsätt smöret i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser ochblanda ihop allt till en deg.
Tryck ut degen i en pajform eller springform 21-24 cm i diameter. (Min nya fina springform är 21 cm)
Smält chokladen i vattenbad (eller på upptiningseffekten i mikron som jag gjorde), vispa ihop ägg och Philadelphiaosten till en jämn smet.Blanda i chokladen.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 175 grader ca 30 minuter.
Fyllningen ska ha stannat, då är den klar. Mariann rekommenderar att man serverar den ljummen med passionsfrukt och vispad grädde, men jag tyckte den var godast att äta som den var, kylskåpskall, och den blir bara godare för var dag man har den i kylskåpet!
Nu ska jag ta min chokladpaj och hasta iväg på lunch till min syster och en annan väninna!
8 kommentarer:
Så galet god den ser ut att vara! Den ska jag testa i helgen!
vore intressant att testa sukrin, men jag ids inte köpa hem en hel påse, för det kan hända att jag inte kan använda det. jag är nämligen allergisk mot svampsocker, så jag förmodar att detta sötningsmedel inte funkar för mig. :(
Vad mumsig den ser ut! Hittade stevia sötning i S- butiken i dag märke canderel. Ska pröva med det, vet inte riktigt vad det andra "sockret" är? Har ju sukrin...
trevlig helg!
Kix: Den ÄR galet god! =)
Alegni: Ajdå, du ska antagligen inte alls använda det då, men stevian är ju inget svampsocker så det borde du ju tåla. Men då ska du nog vara riktigt försiktig med doseringen!
Maja: Canderels Sukrin är en bluff! Den innehåller maltodextrin som ju höjer blodsockret jättesnabbt och högt! Här kan du läsa vad jag skrivit tidigare om just det: http://fiskensvea.blogspot.com/2012/01/lurad.html
Åh ja den är helt underbar!! hade den påsk och den blev en kanonhit!
Jo, stevia har jag hemma, men jag gillar inte dess bismak. :(
Nej jag vet, därför är det så pyttesmå doseringar av det i alla recept...
Kanonrecept! Gjorde den till makens födelsedag och den blev mycket uppskattad bland LCHF-gästerna. Tack!
Skicka en kommentar