
Eftersom vi ofta åt vår middag väldigt sent, tidigast 21-tiden, för så gör grekerna, åt jag mitt mellanmål 17-tiden. Jag kastade alltså om de två måltiderna, här hemma äter jag min joghurt på kvällen. Och en god bok innehåller inga kolhydrater!

kycklingbröstfiléer
kycklingkrydda
vitt vin
lök
tomatkross
grädde (inte i bildens mat)
Krydda köttet och stek i olja eller smör. Hacka och stek löken. Häll över vitt vin, någon deciliter, blanda i tomatkrosset. Låt puttra tills såsen reducerat och blivit simmig och mysig. Släng i lite örter, t.ex. rosmarin, om du har. Salta och peppra om du vill. Och har du, i motsats till mej när jag var i Grekland, tillgång till grädde blir det inte sämre smak av att man tillsätter någon deciliter av det också! Det testade jag när vi kom hem och tillredde samma mat! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar