Juthbacka herrgård |
LCHF-bordet |
Mumsfilibabba! |
Jag delade först upp brödet i tre delar och fuktade varje brödskiva med vichyvatten. Den ena tårtan fick fiskfyllning och den andra en köttfyllning. Som vanligt var det fisktårtan som var populärast.
Mest för min skull ska jag skriva smörgåstårtreceptet här, men har någon annan nytta och glädje av det också så är det ju bra!
LCHF-smörgåstårta
1 formbröd /tårta
vichyvatten att fukta med
Fiskfyllning:
2 burkar tonfisk i olja
knappt 100 g Kalles kaviar
grädde
2 hårdkokta ägg
en ask ansjovis
lite ansjovisspad
grädde
Garnering:
vispad grädde
laxmajonnäs
Köttfyllning:
finhackad skinka
purjolök
Philadelphiaost
grädde
leverpastej
finhackad saltgurka
grädde
Garnering:
vispad grädde
majonnäs
Skär upp brödet i önskat antal våningar. Fukta brödet med vichyvatten. Bred ut fyllningarna. Täck tårtan med plastfolie och ställ kallt till nästa dag. Bred ut ett jämnt lager av gräddblandning och dekorera med önskvärda godsaker.
Nu ska jag ta fram julskinkan för att den ska hinna bli rumstemererad, sen är det köttbullar och glöggpannacotta på programmet innan vi ska till dottern och äta julgröt! Och då äter jag faktiskt gröt! Lite risgrynsgröt med mycket smör och grädde på. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar