Nu har vi sommarväder här! Det är så otroligt varmt och skönt så man bara har fullt upp med att njuta! Igår var det morsdag och för ovanlighetens skull kunde vi sitta ute hela dagen och fira mor! På kvällen grillade vi korv och åt zucchinisallad till, och idag åt jag samma dallad med en bit rökt lax. Somrigare mat kan man knappast få! Som efterrätt blev det en frappé, alltså grekiskt iskaffe.
Zucchinisalladen blir lite olika för varje gång men jag ska ge er grundreceptet! Jag hittade själv på det för flera år sedan och kör på det fortfarande.
ZUCCHINISALLAD
2-3 zucchini
2 påse ärter
1 syrligt äpple
2-3 kryddgurkor
en bit purjolök
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
salt och peppar
Skär zucchini i små bitar. Fräs dem i olja i stekpannan en stund så de just och just börjar få lite färg. Skär äpplet, gurkorna och purjon i små bitar. Då zucchinibitarna svalnat blandar man ihop allt! Krydda och salta och smaka av! Låt gärna sallade stå och dra någon timme i kylskåpet före serveringen, men det går utmärkt att äta den genast också!
Så undrar ni förstås på frappén också. Jag har ett ikeas frappéglas, i det sätter jag ca.3 msk iskallt vatten och 3 tsk pulverkaffe. Så tar jag min mjölkskummare/visp och skummar till all vätska. Sen i med några isbitar och ca. 1 msk grädde, ett sugrör och så fyller jag på med vatten, ca. 1 dl kanske. Är man i Grekland är det bara att beställa frappé på vilken servering
som helst, men kom ihåg att säga "no sugar", annars är det garanterat socker i!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar