 |
3 äggulor, 3 dl grädde och 1 msk sukrin hälls ner i glassmaskinen |
 |
2 dl grädde och 3 msk lakritspulver får puttra ca.5 min. |
 |
Glassen är klar! |
 |
Glass och laktritssås! Mmmmmmmmmm.... |
Lakritsfabrikens lakritspulver är salt och ger en häftig salmiaksmak när man blandar tillräckligt mycket av pulvret. Vill man vara lite försiktigare kan man ju blanda pulvret direkt i glassen. Någon sa att man ska vara försiktig med lakritspulver när man blandar det i glass, men försiktighet brukar inte ingå i min vokabulär så det är bäst att jag inte ens ger mej på en gissning hur mycket pulver det ska vara...
4 kommentarer:
jamen just det - jag behöver ju inte lämna bort GLASS - bara köpis färdigsockrad :)
tur att min dotter gav mej en glassmaskin för nåt år sedan - ska damma av den och pröva ditt recept :D
Jamen halleluja!!! Tänk vilken tur du hade nu! :D
Tack för glassreceptet! Nu ska jag gräva fram glassmaskinen ;o)
Tina (nr.2?): Vilken tur att man har såna värdefulla föremål i sina gömmor! =)
Skicka en kommentar