Idag kom jag till skott. Jag tillredde i stort enligt receptet men skippade buljongen eftersom den innehåller glutamat. Istället smorde jag formen med smör först, lämnade små smörklickar kvar också. Så tömde jag två påsar broccoli i formen (inte ormen som det står i receptet...), saltade och pepprade på, strödde ut hackad bacon, smulade på Aura-ost, riven Parmesan och vanlig gräddost, hällde på grädden och skjuts in i ugnen i ca.200 grader. Efter ca. 20-30 minuter var gratängen klar. Jag riktigt ojade mej när jag åt, det var så gott! Och tänk så praktiskt, grönsaker, proteiner och fett i ett! Det är ju som ett Kinder-ägg det, tre saker på samma gång! Fiffigt!
Så mycket gott på samma ställe måste bli bra! |
Visst är den vackert gyllenbrun nu! |
Sååå gott! |
Och receptet skriver jag hit fast jag länkat också.
Broccoli- och bacongratäng med tre sorters ost
smör till ugnsformen
400 g djupfryst broccoli
salt och peppar
½ mögelost (jag använde Aura)
2 dl riven parmesan
2 dl riven gräddost
2-3 dl grädde
(1 ägg kan vispas ihop med grädden ifall man vill ha stanning)
Ovanför bilderna skrev jag hur jag gjorde!
LCHF-recept finns förstås på webben också, men där måste man ju leta fram recepten, de dyker inte upp annars...
4 kommentarer:
Pofiber finns visst här, vid Prisma och Citymarket bland annat.
H. Sanna
Jag har förstått det, men fast jag har tittat nu i en massa affärer har jag inte hittat, fast jag förstås inte letat på varken Prisma eller CM... =)
Ser mumsigt ut, tror jag ska pröva men byta ut bacon emot kalkon skinka. Det är bara så synd då jag inte kan äta gris... :(
Det går säkert hur bra som helst att byta ut mot kalkon! Det är ju i alla fall den rökta smaken som gäller!
Skicka en kommentar