Jag hade nån gång köpt en förpackning med dadelpasta, alltså urstenade och mosade dadlar, som datum hade gått ut på i augusti så det var dags att göra nåt av dem. Jag tycker inte om dadelsmak så det var spännande när jag började på. Jag googlade efter recept och hittade det här på
köket.se och det var alldeles lagomsvårt/enkelt. Jag valde att följa receptet med rostade solrosfrön men eftersom dadelpastan var 250 g och receptet på 200 g blev det för sött, jag orkade inte rosta mer solrosfrön utan tog ca. 1 dl saltade cashewnötter och mixade ner i smeten. Sen rullade jag dem i lakritspulver. Jag bjöd mina kräsna syster på dadelbollarna sen och de, liksom jag, älskade smaken av de rostade solrosfröna!
Här är mitt recept:
Dadelbollar
100 g rostade solrosfrön
250 g dadelpasta
1 dl rostade, saltade cashewnötter
1 dl kokosflingor
3 msk kakao
1 msk espresso eller starkt kaffe
1 msk kokosolja
Allt mixas och kramas till bollar, jag strödde lakritspulver över bollarna och rullade dem i pulvret som hamnat bredvid bollarna.
Fotot är efter att jag och mina systrar hade "provsmakat". 😇
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar