Leta i den här bloggen

lördag 31 maj 2025

Kirskålschips

Mitt gissel i trädgården är kirskålen, och jag vet att jag inte är den enda som hatar den. När jag snubblade över flera recept på kirskålschips på Instagram förstod jag att det är räddningen för mej, så jag gick ut och plockade kirskål, sköljde den, lät den torka lite, strilade olivolja över bladen och smulade ner en rejäl nypa flingsalt, och masserade ihop allt. Sen spred jag ut bladen på bakplåtspapper på en ugnsplåt och så in i ugnen i 150° i ca.20 minuter. Bra att röra om lite emellan för det kan finnas blad som varit så våta att de kladdat ner på pappret och har svårt att torka och bli knapriga.
Mängden minskar rejält så efter en första provsats gick jag och min mat ut och plockade mer av kirskålen och hade fullt  i varmluftsugnen.
Sen var det bara att servera! Det var gott, och med ett glas vin till älskade jag kirskål för första gången någonsin!

If you can't fight the enemy, eat them!

Inga kommentarer: