Nu har jag testat den nyaste pizzaversionen - Fathead pizza! (Jag tror att vi struntar i översättningen...)
Receptet hittade jag på Kostdoktorns engelska websida för en tid sedan, skickade det åt min syster med texten "det här borde man testa" och glömde det sedan. Nu finns receptet på svenska också och då jag fick tillbaka receptet från min syster insåg jag att det är dags! Det var en väldigt intressant upplevelse, både själva degen och känslan att genast kunna ta en varm pizzabit i handen och äta! Nu blev jag ändå inte helfrälst, jag tyckte det var för mycket mandelmjölssmak i pizzabotten så den påminde om pajskal i smaken, men jag har en halv plåt med pizza kvar så jag kanske ändrar mej. Men gott var det nog!
Receptet hittade jag på Kostdoktorns engelska websida för en tid sedan, skickade det åt min syster med texten "det här borde man testa" och glömde det sedan. Nu finns receptet på svenska också och då jag fick tillbaka receptet från min syster insåg jag att det är dags! Det var en väldigt intressant upplevelse, både själva degen och känslan att genast kunna ta en varm pizzabit i handen och äta! Nu blev jag ändå inte helfrälst, jag tyckte det var för mycket mandelmjölssmak i pizzabotten så den påminde om pajskal i smaken, men jag har en halv plåt med pizza kvar så jag kanske ändrar mej. Men gott var det nog!
FATHEAD PIZZA
Botten
- 150 g riven ost
- 1,75 dl mandelmjöl
- 2 matskedar färskost
- 1 tesked vitvinsvinäger
- 1 ägg
- ½ tesked salt
- eventuellt lite olivolja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar