Leta i den här bloggen

onsdag 16 december 2015

Pepparkakor

Jag ville inte testa något nytt recept i år, varför frångå ett vinnande koncept liksom. Jag blandade ihop degen redan på söndag och det var för länge att ha den i kylskåp ända till onsdag, den blir för torr. Nästa sats ska jag följa receptet och baka ut redan samma dag.

Förresten, använder ni pepparkakskrydda så är Santa Marias bäst! Mycket starkare och bättre kryddning!

Jag kopierar receptet här helt enkelt för att jag inte fixade länkningen via telefon... 😎

BÄSTA PEPPARKAKORNA ca.36 st

100 g smör
1 1/2 msk pepparkakskrydda (eller 1 tsk mald nejlika, 1 tsk mald kardemumma, 1 tsk mald kanel, 2 krm mald ingefära)
2 msk honung (eller annan sötning)
2 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 ägg

Smält smöret och låt det koka upp kryddorna. Låt svalna. Rör ner sötningen. Rör ner de torra ingredienserna och blanda sist i ägget. Låt svälla en halvtimme i kylskåp.
Kavla ut och ta ut pepparkakor. Grädda i 200° ca.5 minuter.  Passa noga eftersom de bränns väldigt snabbt. I min ugn blev det bättre med vanlig värme, med varmluft blev det väldigt ojämnt gräddat.

Inga kommentarer: