Macadamia., cashew, jordnöt och mandel |
Nötter, jordnötssmör och smör |
Snickers! |
400 g mörk choklad 70 %
200 g smör
350 g jordnötssmör utan socker (finns åtminstone på hälsokostaffär)
hackade nötter
Smält 200 g choklad och 50 g smör i vattenbad eller på upptiningseffekt i mikron. Smöra en form lite i botten eller klä formen med bakplåtspapper. Häll ut chokladen, bred ut till ett lager och ställ in i frysen så det stelnar. Koka upp 100 g smör och 350 g jordnötssmör. Blanda i hackade nötter. Bred ut detta ovanpå chokladen och ställ in i frysen igen (måste stå nu typ en halvtimme för att stelna). Smält resten av chokladen och smöret i vattenbad så länge, 200g + 50g. Häll detta och bred ut i formen, och sen in i frysen igen tills allt har svalnat och stelnat. Sedan skar jag bara upp allt i kuber, typ engelsk konfekt. Förvara i frysen eller kylen, smälter i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar