Jag använde LCHF-arkivets recept på rabarberpaj och det visade sig vara en fullträff! En 10-poängare!
Men då lämnade jag bort kanelen eftersom jag inte tycker om när "fel saker smakar kanel". (Risgrynsgröt och kanelbullar får smaka kanel.)
Godaste rabarberpajen ever
200 g rabarber
4 msk sötning (Nick's use like suger)
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
50 g smör
en skvätt vaniljessens
Rabarberna tvättade jag och skar i ganska tunna skivor och lade i pajformen, strödde över ca. 1 msk sötning. Sen nöp jag ihop smuldegen av de övriga ingredienserna, provsmakade och konstaterade att det borde bli goda småbröd av samma deg, och så smulade jag degen över rabarberbitarna.
Pajen gräddades i 175° i 25 minuter och nästan genast den var klar tog jag första biten med den sista klicken Nick's vaniljglass och sista skvätten frappé att skölja ned pajen med.
Nu har vi bara några späda rabarber kvar, men grannarna lovade att vi får hämta rabarber därifrån om vi vill.😇
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar