Mitt uppdaterade recept på
Västerbottensbollar
1½dl Bakerix (jag använde 1 dl kokosnötmjöl, 1 dl mandelmjöl och 1½ msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver)
3 st ägg
3 dl riven västerbottensost
1 dl Philadelphia vitlök & örter (jag använde naturell Philadelphia, 1 vitlöksklyfta och 1 tsk örtblandning för fetaost)
150 g smör (rumstempererat)
1 krm cayennepeppar
gröna oliver med pimento eller ansjovis
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
sesamfrön
vallmofrön
Knåda ihop alla ingredienserna förutom oliverna till en smidig deg. Tag en klick stor som en köttbulle och platta ut i handen, lägg på en oliv och rulla in den. rulla sen hälften av bollarna i sesamfrön och andra hälften i vallmofrön. Baka av dem i ugnen i 225 grader tills de får fin färg ca 25 minuter.
1 krm cayennepeppar
gröna oliver med pimento eller ansjovis
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
sesamfrön
vallmofrön
Knåda ihop alla ingredienserna förutom oliverna till en smidig deg. Tag en klick stor som en köttbulle och platta ut i handen, lägg på en oliv och rulla in den. rulla sen hälften av bollarna i sesamfrön och andra hälften i vallmofrön. Baka av dem i ugnen i 225 grader tills de får fin färg ca 25 minuter.
Jag ska börja gallra lite bilder på Picasa så kommer bilder småningom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar