Sidor

onsdag 14 december 2022

Mjuk pepparkaka

Det är snart jul och idag bakar jag min tredje kryddkaka! Ja, två är redan uppätna. 
Som ni redan vet är LCHF-arkivet min heliga receptbok, och det här receptet är förstås också därifrån. Nu finns dessutom en julkategori att plocka julrecept från! Perfekt ju!!

För att jag inte ska behöva leta efter receptet varje år sätter jag hit det nu också!

Kakformen som jag använder är ca.1,2 liter och alldeles perfekt för den här kakan!

MJUK PEPPARKAKA
150 g smör
1 msk pepparkakskrydda (Santa Maria)
4 ägg
4 msk sötning (jag sätter 3 msk) använd sötning enligt eget val!)
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull, blanda i pepparkakskryddan, ställ kastrullen åt sidan och låt svalna en stund.
Sätt ugnen på 175° och smörj kakformen.
Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål.
Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Rör sedan ner mjölblandningen snabbt men försiktigt, t.ex. med elvispen på lägsta effekt.
Häll smeten i formen, och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca. 30-35 minuter.
Känn med tandpetare om kakan är färdig, den ska inte vara kladdig!
Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder ut den! Låt den sedan svalna under formen.

Sådär, och nu ska jag ta min kaka och åka och uppvakta min mamma på hennes födelsedag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar