Road bumps i grekiska byn Stemnitsa |
Lambs on spit när byn Gouvias skyddshelgon firas |
Det blir inte helgrillat lamm till påsken, tyvärr. Det är bland det godaste vi har ätit i Grekland. Men en riktig påsk får vi ändå med stifadon som redan blivit påsktradition hos oss. I år blir det blandat lamm- och fårkött, men det blir säkert inte värre av det. Fast vår grekiske vän sa att om man lagar en riktigt god stifado i Grekland så ska det vara kaninkött. Men så är ju fårkött vardagsmat för dem också...
Påskmenyn är faktiskt inte alls klar än, för idag kom min syster och jag på att vi inte berättat för våra män att det är de som ska tillreda förrätten. Så förvånade de ska bli! ;) Sen blir det förstås stifado och så pasha som efterrätt. Jag tror vi blir mätta i år igen...
Vilka fina och beskrivande före- och efterbilder :)
SvaraRaderaJa, visst är det! :D
SvaraRadera