Sidor

söndag 26 juli 2009

Coleslaw


I vintras undrade min hjälte om jag inte kommer att tröttna på coleslaw när jag äter det så ofta. Skulle inte tro det, man kan ju variera det i det oändliga nämligen! När jag lade in mitt förra coleslawrecept var just det bäst, men det är faktiskt länge sedan jag haft citron i. Nu, i sommar, har jag fastnat för den här varianten:

Sommarcoleslaw
vitkål
blomkål
lök
ingefära
yoghurt
majonnäs
svartpeppar
salt

Vitkålen ska strimlas i lämpligt breda strimlor. Blomkålen skär man av från ytan så det blir rätt så små bitar. Löken ska verkligen finstrimlas, ingefäran likaså. Sen är det bara att dra några varv med pepparkvarnen, salta och dutta ner ungefär lika delar majonnäs och yoghurt och röra om.

2 kommentarer:

  1. Oh, vågat till tusen med ingefära, låter grymt fräscht. Coleslaw kan ju bli lite för tungt/majonäsigt ibland. I will try this at home. :)

    SvaraRadera
  2. Fräscht är ordet! Jag älskar ingefära i maten, please try this at home! =)

    SvaraRadera