Sidor

torsdag 21 maj 2009

Dag för semester!


Ifjol när vi reste till Grekland höll jag GI-diet. Det gick hur bra som helst, förutom att de torkade aprikoserna vi köpte i Aten var alldeles för goda...
Nu är det dags att ta reda på hur man klarar sig på LCHF-diet i Kroatien...

See you nångång i början på juni!

måndag 18 maj 2009

Hamburgare


Min GI-LCHF-blandras-syster hade bakat bröd. Jag fick smakprov av det, OCH JAG ÅT DET! Det kändes konstigt att hålla i ett bröd, men roligt också! Det blev smörgås med majonnäs, skinka och ost på morgonen. Söndagsmiddagen blev hamburgare! Fakirbiff från lunchen, tomatpuré, dijonsenap, majonnäs och lite friterad lök - hambugare!

Fiberhusk lär finnas på glutenfria hyllan i mataffären!

torsdag 14 maj 2009

Delikatessgodis!


Jag var på en liten shoppingrunda idag och kom hem med bara godis! MITT godis, för det är visserligen bara jag som är en renrasig LCHF:are i huset, men det finns ingen annan som vill ha av mitt godis! (Jo, dotterynglet när hon är på besök!) Visserligen vill hjälten nog äta både fetaosten och halloumin när den är inblandad i maten, men inte så som jag äter den... ;)
Tapenaden är ju en puré av oliver, olja, ansjovis m.m., och man kan laga den själv också, men det blir både billigare och enklare att köpa en burk. Vitlöksklyftorna är samma som jag skrev om i förra inlägget. Halloumin har jag skivat och stekt i smör ikväll och ätit tillsammans med stekt champinjon. Fetaosten ska jag börja på med så snart jag har ätit upp fetan jag har på gång.
Tänk vilken tur man har som håller LCHF-diet! Säg en annan diet där såna här delikatesser är tillåtna!

tisdag 12 maj 2009

Pyttipanna


Jag ville inte ha helgens uppvärmda mat igen. Jag ville ha något med medwurst i eftersom jag sneglat på kollegans medwurstförpackning i jobbkylskåpet halva dagen... Jag gjorde som Kajsa Varg, jag tog vad jag hade och slängde allt i stekpannan. När det var nästan klart fick några fetaostbitar hoppa dit också. På tallriken toppade jag pyttipannan med några inlagda vitlöksklyftor (som jag fått av dottern), klickade dit lite grekisk yoghurt (av den grekiska underbara varianten som finns på Lidl) och så en heeel körsbärstomat! Här är receptet, men som alltid med pyttipanna - man tager vad man haver!

Pytt-i-panna
1 liten zucchini
1 stor champinjon
några soltorkade tomater
medwurstskivor
grädde
timjan
fetaost

Skär allt i lagom stora bitar. Bryn zucchini, champinjon, tomat och medwurst. Häll i lite grädde, krydda med en doft av timjan. Låt puttra en stund så grädden reduceras. Dra stekpannan från plattan, blanda i lite fetaost.

lördag 9 maj 2009

Vaniljpulver


Visste du att det finns vaniljpulver? Det är alltså äkta vanilj utan socker! Den burk jag har är köpt i Malmö, men häromdagen fick jag veta att den borde finnas i hälsokostaffärer här i Finland också! Häftigt! Jag har ännu inte testat mitt pulver, men jag har ätit vaniljpannacottan som min syster lagat med pulvret, jättegott!

(Nu är ju inte det här min bild, men jag skulle ju ta en likadan om jag skulle orka...)

lördag 2 maj 2009

Dagen efter


På 1:a maj åt vi resterna från grillkvällen. Vi skar alla ingredienser i mindre bitar, kryddade med svartpeppar och soya. Hällde sen över en halv liter grädde och ca.1 dl créme fraiche och allt fick puttra tills det var genomvarmt. Nästan ännu godare än det nygrillade!

fredag 1 maj 2009

Valborgsmat


Igår firade vi vappen, valborgsmässoafton. Eftersom det var så vackert väder blev det att grilla. Och oj så mätta vi blev! Och jättegott var det! Snart ska vi tillbaka och äta resterna. Då blandar vi allt på en "muurikka", värmer, kryddar lite med soya och häller grädde över och låter allt bli varmt! Enkelt och jättegott!