Förra gången jag tillredde denna broiler-/kycklinggratäng hann jag inte fota maten innan den var uppäten så jag tog den andra chansen! En gratäng är oftast snabb att tillreda, det är tiden i ugnen som tar länge, men det gör ju inget för då kan man göra något trevligt medan den gratinerar sig själv.
1 grillad broiler/kyckling
medwurst med vitlök
1 burk passerade tomater (ca.3 dl)
1 dl salsadip (sån man har till tacos)
grädde (ca.3 dl)
vitlök
vitpeppar
svartpeppar
salt
champinjoner (på burk)
lök
riven ost
Broilern delas i mindre delar, sätt i en ugnsform. Medwursten strimlas och strös över. Champinjonerna skäres i mindre delar om det behövs. Vispa ihop tomat, salsasås och grädde, krydda och häll över. Strö riven ost över och gratinera i ugnen, ca.200 grader, tills gratängen har bra konsistens! Servera gärna med en klick grekisk yoghurt! Det är smaskens det!
grädde (ca.3 dl)
vitlök
vitpeppar
svartpeppar
salt
champinjoner (på burk)
lök
riven ost
Broilern delas i mindre delar, sätt i en ugnsform. Medwursten strimlas och strös över. Champinjonerna skäres i mindre delar om det behövs. Vispa ihop tomat, salsasås och grädde, krydda och häll över. Strö riven ost över och gratinera i ugnen, ca.200 grader, tills gratängen har bra konsistens! Servera gärna med en klick grekisk yoghurt! Det är smaskens det!
Ser väldigt gott ut! Mat som sköter sig själv är ju toppen.
SvaraRaderaVisst är det! Och tänk att det dessutom är gott! ;)
SvaraRaderaHej hej,
SvaraRaderareceptet verkar fantastiskt. :) ska testa det.
men en liten fråga, är det baserat till 4 personer?
och ungefär hur länge håller du den i ugnen, bara så jag har ett hum om hur lång tid det kan ta, eftersom jag ska göra det till 20 personer. :)
Tack
Cicci
Hej hej! Det är faktiskt jättefantastiskt! =) Det här receptet borde nog räcka åt kanske 6 personer, för jag dubblade och vi var 4 pers som åt av den i flera dagar. Jag tror att jag hade den i ugnen ca. ½ timme så allt skulle bli varmt och osten hinna bli gyllenbrun.
SvaraRaderaOj jag tackar. :D
SvaraRaderaDet ska bli jätte spännande att göra den.