Sidor

måndag 12 mars 2012

Mat som sköter sig själv


Förra gången jag tillredde denna broiler-/kycklinggratäng hann jag inte fota maten innan den var uppäten så jag tog den andra chansen! En gratäng är oftast snabb att tillreda, det är tiden i ugnen som tar länge, men det gör ju inget för då kan man göra något trevligt medan den gratinerar sig själv.

Broilergratäng
1 grillad broiler/kyckling
medwurst med vitlök
1 burk passerade tomater (ca.3 dl)
1 dl salsadip (sån man har till tacos)
grädde (ca.3 dl)
vitlök
vitpeppar
svartpeppar
salt
champinjoner (på burk)
lök
riven ost

Broilern delas i mindre delar, sätt i en ugnsform. Medwursten strimlas och strös över. Champinjonerna skäres i mindre delar om det behövs. Vispa ihop tomat, salsasås och grädde, krydda och häll över. Strö riven ost över och gratinera i ugnen, ca.200 grader, tills gratängen har bra konsistens! Servera gärna med en klick grekisk yoghurt! Det är smaskens det!

5 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut! Mat som sköter sig själv är ju toppen.

    SvaraRadera
  2. Visst är det! Och tänk att det dessutom är gott! ;)

    SvaraRadera
  3. Hej hej,

    receptet verkar fantastiskt. :) ska testa det.

    men en liten fråga, är det baserat till 4 personer?

    och ungefär hur länge håller du den i ugnen, bara så jag har ett hum om hur lång tid det kan ta, eftersom jag ska göra det till 20 personer. :)

    Tack

    Cicci

    SvaraRadera
  4. Hej hej! Det är faktiskt jättefantastiskt! =) Det här receptet borde nog räcka åt kanske 6 personer, för jag dubblade och vi var 4 pers som åt av den i flera dagar. Jag tror att jag hade den i ugnen ca. ½ timme så allt skulle bli varmt och osten hinna bli gyllenbrun.

    SvaraRadera
  5. Oj jag tackar. :D
    Det ska bli jätte spännande att göra den.

    SvaraRadera