Sidor

söndag 5 februari 2012

Snabbmat som heter duga!


Det har varit en lite fullspäckad helg. Eller på fredag gjorde vi inget, bara slappade och njöt, men så igår var det först kalas och sen revy. Däremellan skulle en middag rymmas in! Jag hade förberett det hela lite med lövtunna nötköttsskivor, s.k. lövbiff. De stekte jag i hög värme och förstås i smör. Under tiden slängde jag ihop en bearnaisesås. Det var snabblagat, gott och mättande. Efter att ha förbränt en hel del fett under de två timmar jag satt och skrattade på revyn så när vi kom hem igen var det gott med ett glas torrt, vitt vin och lite nötter, men hungrig var jag inte!


3 kommentarer:

  1. Perfekt med mat som kan fixas snabbt. Det ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  2. Kan du säga vilken vinäger du sätter i såsen? Är inte såsen svår att klara av att göra?

    SvaraRadera
  3. Erika: Visst är det perfekt! Och det var ju så gott! Jag kunde nästan dricka bean! ;)

    Anonym: Jag har helt vanlig vitvinsvinäger, men jag köpte en gång (i misstag) fransk äppelvinäger och såsen blev mycket mildare, inte den vassa vinägersmaken som man annars kan få. Det är säkert inte så stor skillnad vilken vinäger man använder.

    SvaraRadera