Efter att jag blev "kändis" här i hemstaden, och fått några nya besökare här, har det visat sig att det är
sesambrödet som väckt mest intresse. Och då har jag fått flera förfrågningar om var man hittar
fiberhusk. Det finns ofta på glutenfria hyllan, men förstås finns det inte i alla affärer. Om man inte hittar det kan man använda
psyllium som finns på samma hylla som bakpulver och sånt. Men det är svårt att hitta när man inte vet hur det man letar efter ser ut, så här kommer en bild på hur fiberhusk- och psylliumförpackningarna ser ut i Finland. Och faktiskt, fiberhusk är krossade psylliumfrön!
Två frågor! Sojamjöl.. jag testade det för första gången då jag bakade i helgen och köpte det vid Halpahalli.. finns det bättre och sämre sorter?!
SvaraRaderaKikärter, bönor och linser.. hur "tillåtet" är det inom GI-världen?!
Sojamjöl har jag också bara använt en gång, till brownies, så jag har ingen aning faktiskt... Inom GI är kikärter, bönor och linser jättebra! När jag GI:ade levde jag nästan på linssoppa och hummus! :P
SvaraRadera