Sidor
▼
söndag 28 december 2008
Vardagsmat igen!
Visst är det gott med julmat, det tyckte jag ända tills igår... DÅ smakade plötsligt inte skinkan och gravlaxen lika gott längre... Så idag har jag stekt wallenbergare, gratinerat purjolök och gjort en champinjonsås. Ååååå så gott...
Jag gjorde lite annorlunda med purjon den här gången. Jag brukar bara koka den några minuter, slänga över den i en ugnsform, riva ost över och hälla grädde på, men då sjunker grädden och bara rinner omkring och är inte alls rolig. Nu vispade jag upp ett ägg, blandade ner rejält med riven ost och två deciliter grädde, rörde om och bredde ut över purjolöken i en pajform. (En hel, stor purjolök som jag bara skurit av i tre delar och sen spjälkt varje bit på längden och kokat 5 minuter i saltat vatten.) Så gratinerade jag härligheten i ugnen ca. 20 minuter tills den var gyllenbrun. Jättegott! Och nu tror jag att jag ska göra lika att servera som purjopaj på nyårsaftonens pajknytkalas!
nu äter jag inte en endaste julfisk mera! idag blir det coleslaw o fakirbullar. punkt o slut!
SvaraRaderaOch här blev det coleslaw och fakirbiffar i dagarna två! Det är nog smaskens det!
SvaraRadera