Sidor

onsdag 3 augusti 2022

Blåbärspaj

Min blåbärspaj
Pajbotten:
80 g smör
3 dl mandelmjöl
en skvätt vaniljessens
1 msk honung

Blanda ihop allt och täck en pajform med degen.
Förgrädda i 175° i ca.5 min.
Fyllning:
Ca. ½ liter blåbär
2 dl turkisk/grekisk yoghurt eller creme raiche
1 ägg
2 tsk fruktsocker

Blanda ihop och bred ut över bären.
Grädda i 175° ca. 15-20 min. 
(Jag hade 200° och kanterna blev onödigt mörka.)

Smaklig kaffestund!
Note to self: det borde bli jättegott att använda småbrödsreceptet jag testade i vintras!!!




måndag 1 augusti 2022

Frukost

Jag tog sista fröknäcke ur knäckebrödslådan och såg hur mycket gott som lossnat från brödet och bara låg kvar på botten och frestade, så jag tog mej en portion yoghurt och tömde på fröknäckeresterna och det var gudomligt gott! Det ena ger det andra så jag letade efter ett granolarecept och hittade "Granola LCHF" på bloggen "56 kilo". Jag kände mej lite som svenska kocken i "The Muppet Show" när jag började tömma en massa fröpåsar jag hade i lager. En matsked grekisk flytande honung rörde jag ut i kokosoljan som jag hade mjukat upp i mikron, men jag ville inte ha kanel eller kardemumma utan nöjde mej med lite vanilj. Och utan att skämmas kan säga att det blev en mycket, mycket god granola!!

Yoghurten har jag upptäckt i sommar. Jag har använt naturellyoghurt förr men måste ju testa den här. Den finns i flera smaker men det var bara den här jag ville ha. Det är ju en aning mera kolhydrater än i naturella varianten men så tar jag bara en liten portion också. Med den här goda granolan blir det säkert fantastiskt gott med naturell yoghurt också!