Sidor

lördag 7 mars 2020

Limepaj


Ikväll ska vi fira en god vän som fyller jämna år. Värdinnan har bakat en limepaj och jag lovade förstås att fixa LCHF-varianten. Hittills har alla recept jag hittat på bloggen 56kilo.se (och äntligen kan man länka i blogger-appen!!) varit i min smak, så trots att jag inte tycker om lime litar jag på Åsa och tog hennes recept på Caipirinhapaj / Limepaj LC . Jag ändrade förstås lite på receptet både för att jag inte ville ha så mycket sötningsmedel och för att jag inte råkade ha vit rom i lager (vi drack upp den sista Bacardin på 80-talet). Såhär ser mitt recept ut:

Limepaj med honung
Pajbotten
100 g smält smör
3½ dl mandelmjöl
2 msk flytande honung

Blanda ihop, tryck ut i en liten pajform / springform, ca. 24 Ø. Grädda i 175° i ca. 10 minuter tills pajskalet börjar få lite färg.

Fyllning
1 ägg
2 dl crème fraiche
½ dl grädde
1-2 msk flytande honung
2 msk Stroh rom
2 limefrukter, rivet skal från 1, saft från 2

Vispa upp ägget, rör ner allt annat och vispa lite (med handvisp) så det blir jämnt.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda 175° i ca. 40 minuter mitt i ugnen. Jag glömde kolla så inte kanterna blir brända, för man kan täcka kanterna med aluminiumfolie om de börjar bli för färggranna.
Jag tror jag ska servera pajen med lite vispad grädde. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar