Sidor

onsdag 27 december 2017

Simsalabim!

Jag hade stekt köttbullar till jul, massor av köttbullar. Nu hade de inte såå stor åtgång, kan ju bero på att det fanns lite annan mat också... 
Men rester är rester och ska ätas upp. Efter ½ vecka med massor av julmat känns rester tråkigt, det är då man går till next level och trollar ihop en grekisk maträtt!

Grekiska köttbullar
1-3 lökar
1-3 vitlöksklyftor
2 burkar tomatkross
Olivolja
Peppar
Lagerblad
Kanelstång
Timjan
Oregano
Salt
(Man kan också används mynta, nejlika och kryddpeppar för att få en riktigt mustig sås!)

Hacka lök och vitlök, fräs dem i olivolja i en kastrull. Häll på tomatkross, sätt i lagerblad, peppar, kanelstång och köttbullarna och låt puttra 20-30 minuter. Smaka av och salta/krydda nån gång då och då. När såsen smakar bra tar man bort kanelstången för att den inte ska fortsätta att ge smak.
Servera med t.ex. rotsaksstripes och grönsaker, eller varför inte gå all in och servera det med en grekisk sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar