Nu måste jag skriva upp receptet så länge jag kommer ihåg det! Jag har kört med samma glassrecept hela tiden sen jag fick ny glassrecept, men jag ville ha en fylligare glass, en som smakar godare. Så jag googlade, men alla recept var på 2 ägg och 3 dl grädde, och det ryms bara 2x2 dl vätska i min glassmaskin, och i alla recept skulle grädden vispas, men i min glassmaskin måste man hälla i vätska, inget vispat här inte... Men, jag gjorde så här:
Min godaste glass
1 äggula
1 helt ägg
2 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
1 tsk Zero-sötning, eller vad det heter. Tror det är stevia och sukrin, typ.
Äggen, vaniljen och det söta blandade jag ihop och vispade med handvisp nån minut. Det blev fluffigt men inte tjockt. Så hällde jag i grädden och vispade knappt en minut till. Eftersom glassmaskinen består av 2 "muggar" blandar jag ihop 2 satser, startar glassmaskinen och häller i glassblandningen och låter den köra på 15-20 minuter (beror på hur kallt/varmt det är i köket också!)
Naturligtvis var jag ju tvungen att koka en lakritssås också, och den här gången konstaterade jag att det inte funkar att ha i för mycket lakritspulver! 3 dl grädde och 2 msk lakritspulver är bäst, annars blir det grynigt!
Otroligt nog åt vi inte upp all glass igår, så jag slängde den halvsmälta glassen i frysen och tog med till jobbet idag. Jag hade med bär också. Och lakritssås. Jag hann precis ha min glassportion färdig när jag blev avbruten och det fanns inget annat att göra än att slänga in hela härligheten i frysen. Många timmar senare har jag nu tinat upp bären (efter att ha brutit loss dem) och kunnat avnjuta ett delikat mellanmål!
Men ni måste medge att det inte ser så gott ut när jag precis tagit fram det ur frysen...
Bra blogg med fina recept (men kan du inte ändra länken till dr Dahlqvists blogg?) (Tror jag skrivit om det förut, men länken är fortfarande till hennes gamla blogg).
SvaraRadera/Gäst
Eftersom jag själv inte varit in på Annika Dahlqvists nya blogg tog jag bort länken helt. Jag kan ju inte tipsa om bloggar jag inte själv besökt. Hoppas du hittar dit på annat sätt. Samtidigt tog jag bort andra överflödiga länkar. Tack för noteringen!
SvaraRadera