Sidor

söndag 10 juli 2016

Bröd eller skattkista??

Jag har inte bakat mjukt bröd på länge, jag har nämligen inte saknat något sånt, men när recepten dyker upp framför mej så måste jag ju testa. Har ni förresten sett Kostdoktorns engelska sajt? Där finns massor av smaskiga recept som jag inte sett tidigare! Det är bara att börja beta av! De här semlorna/frallorna var först i tur. Faktiskt var det nog andra gången jag bakade dem nu, första gången hade jag glömt bakpulvret... Den här gången kom jag ihåg det, men istället kanske jag gjorde en annan miss, för istället för att som i receptet "grädda brödet i nedre delen av ugnen" använde jag varmluftsfunktionen och gräddade dem "ganska lågt i ugnen", vilket eventuellt kan vara orsaken till att jag nu har semlor/frallor som är tjocka i botten och har en väldigt överdimensionerad övredel, och i mitten är det tomt! Men brödet är gott så eventuellt, men bara eventuellt, testar jag brödet en gång till och följer receptet både vad gäller ingredienserna och gräddningen...
The diet doctor's frallor
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk äppelcidervinäger
3 dl kokande vatten
3 äggvitor
Sesamfrön/vallmofrön (men de sprider sig bara på matbordet sen...)
Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet. Blanda ihop allt och vispa med handvisp i ca. 30 sekunder tills det blir en Play-Doh-liknande massa. Dela i ca.6 delar, hantera dem med duktiga händer, grädda i nedre delen av ugnen i 175° i 50-60 minuter. De är klara när det låter ihåligt när man knackar under brödet.
Nå, brödet var ju gott och passade utmärkt till tomatsoppan! Har jag förresten gett er receptet på tomatsoppan? Det måste jag nog kolla...

Ps. Jadå, receptet på den fantastiskt goda och mättande tomatsoppan med bacon har ni fått och det finns på fiskensvea.blogspot.fi/2011/04/forratten-och-varmratten.html

(Hoppas ni får fram det fast det inte går att länka via telefon nu plötsligt fast det funkade för 5 minuter sedan...)
Det går också att skriva in tomatsoppa i sökrutan här till höger!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar