Sidor

torsdag 2 maj 2013

Glass!

3 äggulor, 3 dl grädde och 1 msk sukrin hälls ner i glassmaskinen
2 dl grädde och 3 msk lakritspulver får puttra ca.5 min.
Glassen är klar!
Glass och laktritssås! Mmmmmmmmmm....
Lakritsfabrikens lakritspulver är salt och ger en häftig salmiaksmak när man blandar tillräckligt mycket av pulvret. Vill man vara lite försiktigare kan man ju blanda pulvret direkt i glassen. Någon sa att man ska vara försiktig med lakritspulver när man blandar det i glass, men försiktighet brukar inte ingå i min vokabulär så det är bäst att jag inte ens ger mej på en gissning hur mycket pulver det ska vara... 

4 kommentarer:

  1. jamen just det - jag behöver ju inte lämna bort GLASS - bara köpis färdigsockrad :)
    tur att min dotter gav mej en glassmaskin för nåt år sedan - ska damma av den och pröva ditt recept :D

    SvaraRadera
  2. Jamen halleluja!!! Tänk vilken tur du hade nu! :D

    SvaraRadera
  3. Tack för glassreceptet! Nu ska jag gräva fram glassmaskinen ;o)

    SvaraRadera
  4. Tina (nr.2?): Vilken tur att man har såna värdefulla föremål i sina gömmor! =)

    SvaraRadera