Så här såg tårtan ut på insidan. Den var väldigt god! Jag vågade inte ha i för mycket hallon eftersom jag var rädd att det skulle rinna ner saft så tårtan skulle bli rosa, men nog smakade det hallon ändå.
Receptet är det gamla vanliga :
LCHF-CHOKLADMOUSSETÅRTA (12-15 portioner)
Tårtan ska helst stå kallt över natten.
Ingredienser Brun mousse:
250 gram 70% choklad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Ingredienser Vit mousse:
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
1,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker!!)
Beskrivning Brun mousse:
Hacka chokladen. Värm hälften av grädden i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den
Ingredienser Brun mousse:
250 gram 70% choklad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Ingredienser Vit mousse:
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
1,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker!!)
Beskrivning Brun mousse:
Hacka chokladen. Värm hälften av grädden i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den
smält och chokladröran är blank och slät.
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.
Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.
Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och
Vispa till det är tjockt och välblandat.
MONTERING
Klä en springform (löstagbar kant) med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.
MONTERING
Klä en springform (löstagbar kant) med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.
Men MUMS, vilken fantastisk tårta!
SvaraRaderaBåde ser och låter underbart god! :)
Ha en härlig tisdag!
/ Sonja
Så fin tårta! Och den låter väldigt god också!
SvaraRaderaJa hör ni, det är en väldigt god tårta som dessutom är så lätt att göra!
SvaraRadera